15-05-2019

Zvonuri ca Honda va adopta o cutie automata cu noua trepte

2012 Acura TL
Este un fapt cunoscut ca Honda investigheaza agresiv cutiile automate de tip CVT dar ce se stie despre o noua cutie automata standard ?

Se pare ca producatorul japonez ar investiga o cutie automata de viteze cu noua trepte produsa de catre germanii de la ZF. Totusi nu vom vedea autoturisme Honda cu astfel de cutii automate mai devreme de 2014.
Cutia automata este denumita 9HP de catre ZF si ar putea fi acelasi model de cutie automata pe care cei de la Chrysler planuiesc sa il foloseasca. Desi producatorul auto japonez a proiectat propriile transmisii si cutii automate de-a lungul anilor, 9HP este proiectata pentru instalari transversale, facand-o perfecta pentru tractiune fata si tractiune integrala. In aditie, foloseste un ansamblu planetar, ajutand sa salveze spatiu.

Conform celor de la ZF, aceasta cutie automata este capabila sa suporte un cuplu de pana la 480 newton metrii si ar putea fi folosita atat in sisteme cu pornire pe buton(start/stop) cat si pe autoturisme hybrid.

Bineinteles, producatorul japonez Honda nu a confirmat dar nici nu a negat aceste comentarii, dar daca zvonurile sunt adevarate si Honda trece in realitate in 2014 la acest tip de cutie automata de viteze, am putea-o vedea montata in urmatoarea generatie de Acura-LT.

They’ve stopped taking gender into account when working out premium prices, but age still helps, so cheap car insurance for women over 60 is still easy to find, especially if you’ve got a good no claims bonus running.

error: Continutul este protejat !!!