14-08-2019

Reparatii calculatoare si cablaje electronice la cutii automate

Reparatii si diagnoza calculatoare cutii automateTot in cadrul firmei noastre un capitol foarte important(vital) al cutiilor de viteze automate il reprezinta rezolvarea problemelor(defectiunilor)aparute la sistemul de „guvernare”(comanda) al unei cutii de viteza automate, acest sistem fiind compus din urmatorele:

Reparatii si diagnoza cutii automate de viteza
computer cutie1. Calculator cutie de viteza automata(la cutii de viteza automate calculatorul cutiei automate de viteze difera de la caz la caz(marca la marca) fiind diferit si de la tip la tip de autovehicul)fiind amplasat in diferite locatii in autovehicul,mai greu sau mai usor accesibile(de la caz la caz),acest calculator are urmatorul rol: de a guverna blocul de comanda hidraulic.

Nota* calculatorul la cutii automate in marea majoritate a cazurilor se resofteaza si se repara cu succes!(vezi preturi reparatie mai jos).

 

Calculator cutie automata de viteze

Dupa cum am vazut in alte capitole, la cutii automate de viteze comanda de aplicare a pachetelor de discuri de frictiune prin presiune de ulei si a hidro-convertorului o face blocul de comanda hidraulic(body valve)sau in traducere populara”creierul cutiei”(in trecut mecanicii numindu-l asa datorita aspectului interior(multe canale modulate cu vane mecanice sau electrovane cu aspect de labirint).La randul lui acesta prin electrovanele(electrovalve) dispuse in diferite pozitii pe corpul blocului hidraulic de comanda este comandat de calculatorul cutiei de viteza(calculatorul comandanda aceste electrovane printr un procesor,incarcat cu softul aferent si drivere specifice de comanda)tot in calculator ducandu-se si informatiile date de anumiti senzori aplicati la cutia de viteze automata(senzor de output,Input,temperatura,turatie,etc).

Senzori cutii automate de viteze2. Senzori aplicati pe blocul de comanda hidraulic de la caz la caz(senzor de temperatura care masoara temperatura uleiului la cutii automate de viteza,senzor care masoara presiunea uleiului de intrare INPUT din cutia de viteze automata,sezori care masaoara presiunea uleiului la iesire OUTPUT din cutia de viteze automate,senzor de turatie din cutia de viteze automata care masoara o anumita turatie,senzor de kilometraj,etc.Acesti senzori mai pot fi dispusi in cutiile automate de viteza pe anumite placi cu conectori rapizi,placi pozitionate pe blocul de comanda hidraulic(ex.722.6,722.8,722.9,Mercedes).

Nota*Senzorii nu se pot repara acestia avand relativ preturi mici se inlocuiesc,exceptie facand placile cu senzori(vezi explicatia de mai sus)la care de la caz la caz se pot remedia anumite defecte(cu succes),placa cu senzori avand preturi destul de mari la achizitie.

placa senzori cut

3 .Tot la capitolul guvernare(comanda)la cutii de viteza automate,un rol important il au cablajele electrice de conectare(o mare parte dintre ele fiind integrate in instalatia electrica a masinii),dupa cum urmeaza:

reparatii cutii automate de viteze si computere de bordCablaje tip banda cu conectori aferenti(mufe multi-pin, cu siguranta),acestea conectand de la caz la caz elementele active(electrovane,senzori,etc.)in interiorul cutiei de viteze automate avand de obicei o mufa multi- pin(prevazuta cu O-ring)care iese in exteriorul(baii de ulei hidraulic)cutiei automate pentru a se conecta cu calculatorul cutiei automate si implicit cu maneta schimbatorului de viteza (M.L.P.S).

Nota*acestea se pot repara de la caz la caz daca nu sunt foarte deteriorate.(vezi preturi mai jos)

Cablaje multi fir(diferite culori marcatoare conf.diag.electrice),parte integranta din instalatia electrica a autovehiculului prevazute cu mufe de conectare(multi-pin)avand diferite tipuri de sigurante,care conecteaza in cele mai multe cazuri,calculatorul cutiei de viteza cu calculatorul motorului+maneta de comanda+cutia de viteza automata.

MLPS CUTIE AUTOMATA DE VITEZEInstalatii electrice cutii automate

 

 

Nota*Aici se poate interveni cu succes la remedierea eventualelor defecte.(vezi preturi mai jos)
ACutii automate de viteze tiptronicnsamblul manetei de viteza,acesta fiind plasat in habitaclul masinii,da comenzi atat calculatorului cutiei automate de viteze cat si cutiei automate.L-am numit ansamblu ca,acesta este prevazut la randul lui cu componente electronice si cu componente electro-mecanice de comanda.

Nota*M.L.P.S-ul nu se repara ci se inlocuieste!

 

Nota*Ansamblul se poate repara prin schimbarea atat a unor componente electronice cat si schimbarea anumitor piese electromecanice acesta avand preturi destul de mari(piesa noua).(vezi preturi reparatie mai jos).

 

Reparatii calculatoare si cutii automate de viteze4. Un alt rol important la functionarea unei cutii automate de viteza al are calculatorul motorului(functionarea corecta a motorului),acesta oferind permanent o serie de date(parametrii)calculatorului cutiei automate prin magistrala de date specifica autovehiculelor(„CAN”),defectiunea acestui calculator ducand de la sine,de la caz la caz si la proasta functionare a transmisiei automate(cutie automata de viteze)

Nota* calculatorul motorului in marea majoritate a cazurilor se resofteaza si se repara cu succes!(vezi preturi reparatie mai jos).

 

 

PRETURI REPARATII:

Pret reparatie  calculator cutie automata + resoftarea aferenta difera de la caz la caz si este intre: 200ron-2500ron/durata de executie  este in functie de timpul de procurare al componentelor defecte si nu depaseste 14zile lucratoare.

 Pretul reparatiei calculator motor + resoftarea aferenta difera de la caz la caz si este intre: 200ron-2500ron/durata de executie  este in functie de timpul de procurare al componentelor defecte si nu dapaseste 14zile lucratoare.

Pretul reparatiei cablaje tip banda  difera de la caz la caz si este intre: 200ron-500ron/durata de executie  max.2zile lucratoare.

Pretul reparatiei unei placi cu senzori  difera de la caz la caz si este intre: 200ron-1000ron/durata de executie  este in functie de timpul de procurare al componentelor defecte si nu depaseste 14zile lucratoare.

Pretul inlocuiri unui senzor este de 300ron/durata executie maxim 3 ore(acest pret se aplica numai in cazul senzorilor care se afla dispusi in incinta bai de ulei a cutiei de viteza automate,la modelele de cutie automata cu senzori plasati in interiorul carcasei cutiei automate se percep alte preturi/vezi preturi service!)

Pretul inlocuiri unei electrovane(electrovalve) este de 300ron/durata executie maxim 3 ore.

Pretul inlocuiri M.L.F.S-ului este de 300ron/durata executie maxim 3 ore.

Pretul reparatiei cablajelor electrice(instalatiei electrice), (identificarea defectului+eliminarea cauzei) avand in vedere complexitatea operatiilor pretul este de 150ron/ora de lucru.

Pretul reparatiei ansamblului manetei de viteza difera de la caz la caz,si este intre: 200ron-2500ron/durata de executie  este in functie de timpul de procurare al componentelor defecte si nu dapaseste 14zile lucratoare.

Nota*Preturile enumerate mai sus sunt uneori negociabile si nu contin TVA!

Pentru mai multe detalii si programari pentru reparatii si diagnoza cutii de viteze automate, sunati 24/7 la numarul de telefon 0721 148 168

DIAGNOZA CUTII AUTOMATE
Avand in vedere complexitatea autovehiculelor din ziua de azi,un rol important in intretinerea si reparatia acestora al are “Diagnoza”.

Prin diagnoza intelegem posibilitatea unui computer(dedicat marcii respective)de a comunica si a identifica eventualele defecte si anomalii cu sistemele autovehicului dupa cum urmeaza:

  • calculator motor
  • calculator cutie automata
  • calculator comfort
  • calculator ABS
  • calculator SRS, etc.

Fara aceasta posibilitate fiind aproape imposibila rezolvarea anumitor defecte aparute pe parcurs.
Dupa explicatiile succinte de mai sus,tragem concluzia ca,Diagnoza are un rol important in identificarea anumitor defecte aparute la cutia de viteze automata.

Nota*Societatea noastra detine majoritatea programelor(testerelor) de Diagnoza la majoritatea marcilor importante de autovehicule(dar si de utilaje): ex: Tech 2, Op-Com(Opel), Vag-Com (VW, AUDI, SKODA, PROSCHE), Star Diagnosis compact 3(Mercedes – autoturisme,autobuze, camioane -utilitare + Smart),  Scania, MAN, Iveco si Volvo.

Pretul unei Diagnoze (indiferent de marca) a cutiei de viteze automata(transmisiei automate) este de: 100ron(tva exclus)
Pretul unei Diagnoze (indiferent de marca) generale(pe toate sistemele(modulele)autovehiculelor) este de: 170ron(tva exclus)

Pentru mai multe detalii si programari pentru reparatii si diagnoza cutii de viteze automate, sunati 24/7  la numarul de telefon 0721 148 168

error: Continutul este protejat !!!