13-08-2019

Preturi intretinere cutii automate

Mentenanta cutii automateAvand in vedere, rolul calitatii uleiului in transmisii automate (cutii automate de viteze) este vital si ca, mediul in care acest ulei lucreaza (modificari de temperatura repetate, presiune ridicata) este propice degradarii calitatii acestuia intr-un timp relativ scurt, la aceasta un rol important avand si tipul drumurilor pe care autovehiculul ruleaza(ex Romania, lipsa autostrazilor, drumuri cu multe defecte in carosabil, orase cu trafic ne-fluidizat la care autovehiculul incetineste viteza pana la oprirea completa dupa care reia mersul, procedeu solicitat mai des decat in alte tari din EUROPA sau SUA este obligatoriu schimbarea acestuia (indiferent de modelul de cutie automata cu care este dotat autovehiculul dumneavoastra) si bine inteles a filtrului de ulei (de la caz la caz) la 25.000 de km. POLITICA REPREZENTANTELOR DIN ROMANIA ! Uneori de neinteles, reprezentantele mai multor marci cu renume in industria auto, afirma ca „ULEIUL LA CUTIA DE VITEZE AUTOMATA NU SE SCHIMBA FIIND GARANTAT PE VIATA (LONG LIFE)…..GRESIT! TOTAL GRESIT ! Acest lucru fiind confirmat de cartea service a fiecarui autovehicul(cartea service originala nu cea de Romania), carte service care are specificat schimbarea uleiului la cutiile automate la un anumit numar de kilometrii, de la producator la producator. Dupa parerea noastra si a altor experti in reparatii cutii automate din strainatate, in Romania este o politica strict de marketing si nimic altceva.

„PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA”

Schimb ulei cutie automata

Am folosit aceasta zicala romaneasca pentru a intelege ca, mai bine cheltuiesti o suma modica pentru a intretine o cutie automata de viteze  decat sa cheltuiesti o suma considerabila (plus pierdere de timp pe perioada reparatiei) pentru a o repara (sau uneori chiar inlocui), avand in vedere ca in majoritatea cazurilor, cele mai intalnite defecte sunt cauzate de neschimbarea uleiului si consumabilelor la timp si supraincalzirea cutiei automate.

PRETURI MANOPERA SCHIMBURI DE ULEI LA TRANSMISII AUTOMATE:

Cutii automate de viteze cu filtru de ulei in baia de ulei a cutiei automate de viteze

 1. Demontat baie ulei(+curatare margine de etansare, cuartare si spalare baie de ulei si magnet) cutie automata
 2. Demontat filtru de ulei cutie automata
 3. Montat filtru de ulei cutie automata
 4. Etansat baie de ulei (montat garnitura) cutie automata.
 5. Montat baie de ulei cutie automata.
 6. Incarcat cutie automata de viteze cu ulei hidraulic.

Pretul tuturor operatiilor enumerate mai sus este de 300 RON (fara TVA)  cu consumabilele luate de la noi sau 400 RON (fara TVA)  cu consumabilele dumneavoastra. Durata de executie indiferent de modelul de cutie automata de viteze este de 45 de minute.

Nota*: Pentru a evita deformarea unor componente metalice si pentru a se putea executa operatia  de demontare a baii de ulei si a filtrului aferent, este necesara racirea ansamblului motor-cutie automata de viteze, pana la o temperatura normala de lucru(temperatura mediului inconjurator +-5 grade celsius)

Cutii de viteze automate cu filtru de ulei aflat in interiorul carcasei cutiei automate de viteza.

 1. Demontare cutie automata de viteze de pe masina.
 2. Demontare cutie automata de viteze la banc.
 3. Curatare sorb pompa de ulei si magneti(de eventuale reziduri de span)
 4. Inlocuirea filtrului de ulei a cutiei automate.
 5. Montare cutie automata de viteze la banc.
 6. Montare cutie de viteze automata pe masina.
 7. Incarcarea cu ulei hidraul a cutiei de viteze automate.

Pretul la toate operatiile de mai sus enumerate este de 1000 RON (fara TVA) pentru autoturisme  si 1200 RON (fara TVA)  pentru SUV-uri .

Durata ata de executie, indiferent de modelul de cutie automata de viteze, ( cu filtru pozitionat in carcasa cutiei automate de viteze) este de 8 ore.

Nota*: Pentru a se putea executa operatia de demontare a transmisiei automate (cutie automata de viteze ) de pe autovehicul este necesara racirea ansamblului motor – cutie automata de viteze pana la o temperatura normala de lucru(temperatura mediului inconjurator +- 5 grade Celsius)

Pentru mai multe detalii si programari pentru reparatii si diagnoza cutii automate de viteze , sunati 24/7  la numarul de telefon 0721 148 168

error: Continutul este protejat !!!